Nog 4 weken!!

Lieve mensen,

Nog 4 weken te gaan en dan sta ik weer met beide benen op Nederlandse grond. Wel raar om dan straks alles wat je hier hebt opgebouwd weer achter te laten maar één troost, veel van de gemaakte vriendschappen vertrekken ook weer terug naar hun eigen land dus is het alleen de familie en het land wat je achterlaat... Maar goed, in de laatste week ga ik nog even volop genieten van Nieuw Zeeland zodat ik echt kan zeggen dat ik (bijna) het hele land heb gezien!

Ik ben blij dat ik iets beter ben in het bijhouden van mijn agenda dan dat ik ben met mijn blog, nu nog ophalen wat je anderhalve maand geleden gedaan hebt is lastig. Hoe raar het ook kan klinken, ook hier gaan alle dagen en weekenden op elkaar lijken!

In de week na het schrijven van de vorige blog (wk 14) ging een goed vriendinnetje weg, maar omdat mijn hostfamilie dat weekend niet thuis was, kon ze bij mij slapen zodat we nog een leuk laatste weekend hadden. Volop in het teken van chillen, lekker eten, films en chocola :) Verrassend genoeg. Later die week nog een afscheidsdinner van haar gehad waarna ze toch echt weer terug naar NL ging. Wel raar omdat ik met haar elke dag tientallen smsjes heen en weer stuurde over de zinnige en onzinnige dingen van dat moment, gelukkig bestaat er nu whats app ;) Verder die week nog wezen paardrijden wat erg mooi is over de heuvels in NZ! Ik zat op n soort Belgisch breed paard waardoor je een dag later nog het idee had dat je op 'n paard zat maar het was er leuk om te doen! Over smalle riggeltjes lopen, draven, galopperen dat soort dingen, ik was in ieder geval al lang blij dat ik op het beestje kon blijven zitten.

Wat voetbal voor de Nederlanders is, is rugby voor NZ. Dus om een keer de echte sfeer mee te maken tijdens zo'n wedstrijd ben ik naar All Blacks vs. Ireland geweest. Uiteraard hebben we gewonnen (iets wat niet van NL gezegd kon worden tijdens het voetballen) en erg leuk om er bij te zijn! De week daarna was de oudste jarig (6), omdat je in je eigen gezin wel eigen manieren hebt om verjaardagen te vieren is het leuk om dat ook eens mee te maken. Verder was het een kort weekje werken waardoor ik op donderdag en vrijdag vrij was. En wat doe je dan.. Ik had twee dagen van te voren gepland om naar Tauranga te gaan, daar is een berg om te beklimmen en het is een gebied wat redelijk up comming is. Die dag was het erg mooi weer om Mount Manganui te beklimmen maar dan merk je wel dat de conditie ook niet meer fantastisch is, ondanks het feit dat ik 3 keer in de week aan het hardlopen ben. Misschien moet ik ook maar, net als alle andere mensen op de berg, de berg op hardlopen. Actieve kleding aan en schoenen ipv het toeristenkloffie. Hardlopend de berg op zie je hier trouwens wel vaker, ook tijdens de Tongariro Crossing waren er veel mensen die ons voorbij renden. Beetje de zelfde mate van gekheid als de mensen die bergen op gaan fietsen..
Dat weekend dé belangrijkste toren van Auckland beklommen. De skytower! En we hadden gehoord dat je, als je gaat lunchen in de tower, geen entree hoefde te betalen en dat je dan voor de entreeprijs ook kunt eten. Omdat je van binnen toch nog een beetje student blijft zijn wij naar boven gegaan en genoten van alle dingen op het lopend buffet. Toen we aan het einde wilden betalen, constateerden we dat we beter wat meer hadden kunnen gaan geniet van het eten maar het was het zeker waard :) Daarna nog van het mooie uitzicht genoten wat je hebt vanaf de toren.

Iets waar ik nog graag heen wilde was de Waitomo caves. Grotten waar je verschillende activiteiten kunt doen zoals abseilen, dagtours en tubing. Dit laatste heb ik met een paar andere au pairs gedaan. Helemaal uitgezocht welke bus en trein we moesten nemen maar uiteindelijk is er ergens toch nog iets fout gegaan waardoor we een uur later bij de trein waren dan gepland.. Dus voor het eerst kennis gemaakt met de dure doch vriendelijke taxi van NZ. Op onze rit daar heen, zijn we nog bij een kiwibeeld langsgereden waar we mooie, diepe slipsporen hebben achtergelaten waarna we naar de caves zijn doorgereden. Compleet uitgedost met helm, wetsuit en laarzen zijn we naar de caves gelopen waar we met een ladder naar beneden klommen. Hier kwamen we in een ondergrondse rivier uit die ons door de grot leidde. Grotendeels konden we lopen maar omdat het zo nu en dan te diep was, moesten we ook zwemmen en zelfs een keer helemaal onder water. De guy voor mij was iets te enthousiast met zwemmen waardoor hij tegen een rots aan viel en zijn schouder uit de kom ‘vloog' maar dit was snel weer gezet. En nog een bijzonder diertje wat in de caves leeft is de glowworm. Deze geven licht en hangen aan het plafond van de grotten, erg bijzonder als je door de grotten drijft op een ‘tube'.

De weken/weekenden daarna heb ik niet hele bijzondere dingen gedaan. Met au pairs afspreken, babysitten op een heel lief jongetje, naar Ice Age 4, zwemmen. Ook ben ik nog naar Hobbiton geweest, de plaats waar alle hobbitwoningen zijn van die hobbits uit Lord of the Rings en The Hobbit. Heel leuk om te zien, met name omdat je in de directe omgeving geen wegen, huizen en dat soort dingen ziet. Het is ook een van de weinige plekken in NZ waar je nog daadwerkelijk onderdelen van de filmset kunt zien, op alle andere plaatsen is alleen de omgeving nog te zien.
En daarnaast was het de laatste twee weken kidsvakantie wat betekent dat ze de hele week thuis zijn. Om het mezelf niet te moeilijk te maken en er voor de kids iets leuks van te maken zijn we naar de zoo geweest, een playground, een indoor playground en de film geweest. Maar goed, na die twee weken ben je ook wel weer blij dat je in het weekend even gedag kunt zeggen en de kids terug kunt geven aan de ouders.

Als laatst ben ik afgelopen weekend met een andere au pair naar Wellington geweest. Met de bus op vrijdagavond richting Welli vertrokken om op zaterdagochtend aan te komen. Om 6 uur 's ochtends. Het was koud, nat en met veel wind. Niks is open op dat tijdstip en voordat er iets van leven te bekennen is, moet je 4 uur wachten. Dus we hebben maar gewacht, onszelf een beetje opgefrist op het tankstation, koffie gedronken, ergens in een soort kunstwerk ons ontbijt gegeten en rond 9 uur toch maar eens gekeken of we iets konden doen. Met het kabeltreintje naar de botanische tuinen, een rondleiding door het parlementsgebouw (vermoeiend), nog wat kerkjes bekeken, een markt die net was afgelopen en daarna maar bij de Burgerfuel geëindigd. Een van de betere NZ uitvindingen. Genietend van goeie patat, burger en L&P (een andere NZ uitvinding) zijn we weer wat opgedroogd, en opgewarmd om die avond rond half 9 al te gaan slapen..
De volgende dag zijn we naar hét museum van Wellington geweest: Te Papa. Hier is echt van alles te vinden. Wéér alle Mauri kunstwerken, boten, huizen, wapens, kleden. Weer alle native animals en planten maar ook andere leuke interactieve dingen. 's Avonds weer met het vliegtuig richting ons geliefde Auckland gevlogen, met 20 minuten vertraging, wind en regen..

Zo, weer een lange update van mijn kant. Aan een aantal dingen is al een einde gekomen zoals PMP, de laatste kidsvakantie die ik hier mee zal maken, mijn laatste weekend trip. En zo zal er aan veel dingen een einde gaan komen maar ik heb ook wel zin om weer naar NL te gaan. Ik ben toegelaten voor mijn pre master Vastgoedkunde dus ik heb weer iets om volop mee aan de slag te gaan.
Nu eerst nog even 4 weekjes genieten van alles!

Liefs!!

Tiety

Prachtig, ik lees dat je alles doet en ziet wat er maar te beleven valt.

tRia

Ha, een update. Leuk om te lezen!

Esther

Tja en dan komt het einde toch wel héél snel dichtbij he... Geniet je suf! :-)

Marije

Hey ylze! Klinkt leuk allegearre. (behalve dat trije (!) kear yn de wike hurdrinne??) Hoop datst genietst fan dy lêste moanne!

heit

Mooi dat je het er zo naar de zin hebt. Maar ik kijk er naar uit dat je weer thuis komt. Groeten uit Valras plage

mutti

Hoi leave grutte dochter. Nog even en je ben er weer echt bij. Ik he daar nu al zin in. Geniet nog volop. Kant sjen. Mutti

Miriam

Nog heeel veel plezier de laatste dagen! En maak er wat leuks van. Wat dat kun je blijkbaar heel goed :)