Keep on moving
Zoals je vaak bij blogs constateert, worden ze in het begin goed bijgehouden en na verloop van tijd worden ze een beetje verwaarloosd. Zie hier het resultaat, het is al 5 weken dat ik naar haar heb omgekeken ;) Maar daar gaan we nu weer even verandering in brengen.
Eind april is het, ook als je niet in Nederland bent, toch tijd voor Queensday. Er was ergens in de stad een feest waar ik met 3 anderen heen geweest ben om het koninginnedaggevoel op te roepen. Het was helaas niet helemaal onze smaak muziek dus erg lang zijn we niet gebleven. De zondag ben ik in de herkansing gegaan en naar Dutch Delight geweest met een vriendinnetje. Hier serveren ze typisch Nederlands eten zoals kroket, frikandel en pannenkoeken! Hier hebben we dus ook van genoten! Bitterballen als voorgerecht en pannenkoeken als na (voor hoofdgerecht was helaas geen plek meer). En dit alles vergezeld door echte meezingers, die wij pas konden vinden op het moment dat de laatste zin gezongen was.
Die week was ook de verjaardag van hostdad overigens, dus op vrijdagavond zaten wij allemaal verstopt in de keuken om tevoorschijn te springen als Dad naar binnen zou lopen. Tijdens het echte feestje mocht ik op de kids passen in een vriendin's huis.
De week daarna was ik op maandag vrij en ben ik naar het museum geweest en Parnell, de oudste wijk van Auckland. Geskyped met thuis en de hostfamily, zodat zij ook weten waar ik vandaan kom en waar ik nu ben. Het weekend vooral in de stad geweest met n vriendinnetje ?
Het weekend er op ben ik met twee au pairs naar de Coromandel geweest. Dit schijnt het gebied te zijn waar veel Kiwi's hun vakantiehuisje hebben en daarnaast is het gewoon een mooi gebied en dat op maar 3 uurtjes rijden vanaf Auckland. Vrijdagmiddag de auto opgehaald, niet realiserend dat alle werklui op het zelfde moment in de zelfde richting reden maar al met al erg mazzel gehad met het verkeer en naar de Coromandel rijden. De zaterdag hebben we rondgereden door de Coromandel over de ‘bekende' route 309, een grindweg van Whitianga naar Coromandeltown waaraan de Castle Rock ligt. Deze hebben we beklommen en op de top heb je een uitzicht van 360 graden over het hele gebied. De beklimming was het zeker waard en uitgewaaid en wel zijn we doorgereden naar andere bekende dingen zoals de Cathedral Cave en Hot water beach. Deze laatste is een bepaalde plek op het strand waar water van 60 graden uit de grond komt. Een kuil graven en klaar is kees. Zondag hebben we vanuit ons bed van de zonsopgang genoten waarna we weer richting Auckland zijn gereden.
En daar wastie dan, de week dat ik hier drie maanden zit, dat ik op de helft ben en dat ik jarig ben. Woensdag hadden we een BYO intern dinner. BYO betekent ‘bring your own' en slaat op een restaurant waar je je eigen drank mee mag nemen. In dit geval moesten we ons eigen dinner meenemen dus overdag heb ik samen met een intern heerlijke Chili con carne gemaakt en 's avonds hebben we genoten van allerlei eten en heerlijke toetjes! Vrijdag zijn we naar de bioscoop geweest en zaterdag: mijn verjaardag! Met twee meiden zijn we naar Piha(strand) en een waterval geweest en tot slot nog naar Mount Eden. 's Avonds zijn we uiteten geweest en hebben we een drankje gedaan in de stad met wat meiden die ik had uitgenodigd.
Zondag heb ik uitgeslapen, ja je bent een jaar ouder geworden natuurlijk, en naar Takapuna geweest.
Afgelopen weekend heb ik dan eindelijk mijn dolphintour kunnen doen. Deze was al twee keer gecanceld vanwege het weer maar nu was het eindelijk prima! In de 4,5 uur op de boot zijn we naar een gebied gevaren waar veel dolfijnen zitten maar ook walvissen. Lucky we, we hebben tig dolfijnen gezien en zelfs een walvis! En ook veel jan-van-gent vogels. Erg de moeite waard en al helemaal als je daar veel korting op krijgt, je blijft tenslotte een student.
Zaterdag zijn we met de interns wezen snowboaren en skiën in Snowplanet. Een fantastische ervaring, vooral als je dat nog nooit gedaan hebt. Van te voren heeft hostmum nog allemaal verhuisdozen open moeten breken om die muts, sjaal, handschoenen, thermosokken en jassen te vinden maar bepakt en bezakt stonden we om half 11 in de sneeuw. Gelukkig waren en verschillende mensen met wat meer boardervaring dan ik dus hebben ze me in grote lijnen kunnen vertellen waar ik om moest denken. Best lastig maar uiteindelijk is het me een paar keer gelukt de baan af te gaan zonder om te vallen. De andere keren dus niet en dat heb ik de zondag en maandag geweten...
Zondag nog met twee au pairs afgesproken en 's avonds weer een familydinner.
Over het algemeen zijn de kinderen redelijk te genieten. Op sommige momenten ook niet maar daar zijn het kinderen voor denk ik... In de vrije tijd die ik op maandag en woensdag heb, ben ik aan het hardlopen, mooie schoenen gekocht en daarnaast is het soms ook wel goed om aan je conditie te werken.
Helaas gaan wel twee vriendinnetjes de komende week weg maar er zullen genoeg mensen overblijven die wel langer dan ik in Auckland blijven!
Liefs,
Ylze
Dat was weer een heel verhaal. Fijn dat je het leuk hebt en tijd genoeg om wat van het land te zien.
Leuk zus!
Super famke dat je daar zoveel onderneemt en dat je er zo mooi van kunt genieten. Nog een heel mooi tweede half jaar toegewenst.
Hoi Ylze, ik heb genoten van je verhaal. Je schrijft heel nuchter maar ook grappig. Ik geloof dat je echt alles gedaan wilt hebben daar in Nieuw Zeeland! Je hebt gelijk! Nog maar 3 maanden en je zit weer in NL...
Yes, al over de helft en dan kom je weer thuis!. Mooi dat je nog steeds weer dingen kunt doen die je tot nu toe nog niet had ondernomen. Ben benieuwd wat je de volgende keren nog gaat doen!. Greetz Mum
Jaa, heel leuk, al die dingen die je onderneemt! Goedzo zus!
Ylze!
Hierbij dan je 7e reactie :) Allereerst; heerlijk om uitgebreid met je te Skypen, en goed om te zien dat je je nog prima vermaakt in 't verre zuiden. Lekker verhaal ook weer, je maakt toch maar mooie dingen mee daar. Blijf lekker genieten, doe de groetjes aan de schapen daar en bereid je maar vast voor op een avondje veel te veel shoarma eten over 2,5 maand! Liefs!
Lieve Ylze,
Het duurt niet heeeel lang meer en dan ruil je NZ in voor het prachtige, maar regenachtige Memmelân. Jouw laatste verslag is al weer een poosje geleden; maar aan de verhalen van je ouders te horen, zit jij bepaald niet stil. Geniet nog zoveel je kunt (zet die pleegkindjes maar even bij de buren). Het weer is bij jou dus niet veel beter dan bij ons... maar; regen in NZ is "leuker" dan regen in Fryslân. Toch? Liefs!