Week 3/4 - Time flies when you're having fun

Lieve lezers,

Dagen zijn over voordat je het weet, en zo ook het laatste moment dat je iets op je blog geschreven hebt. Het is heerlijk om weer in een ritme te zitten en een leuke dagbesteding te hebben. Van maandag tot en met donderdag de oudste naar school brengen en op de jongste passen of de jongste naar daycare brengen. Op halen en dan 's avonds eten koken voor de kids, en uiteraard voor mezelf. Van vrijdag tot en met zondag ben ik vrij om te doen wat ik wil, soms een avond babysitting maar dat hoort er bij! En in de weekenden is er genoeg tijd om wat van de omgeving te zien of om met mensen af te spreken!

Ik zal verder gaan met waar ik gebleven ben met mijn vorige blog, het weekendje weg naar Rotorua. Dit is een gebied met veel geothermische activiteit (geisers, warmte en stank). Zaterdag werden we om 8am verwacht in de stad bij Starbucks om vanuit daar te vertrekken met de bus. Naast een aantal au pairs waren er heel wat interns (stagelopers) mee, bestaande uit veel Nederlanders, een aantal Duitsers, Fransen en andere nationaliteiten. Tijdens de heenweg werd ons opgedragen sociaal te zijn richting iedereen en gedurende één liedje met een ander te praten om elkaar beter te leren kennen. Vlak voor Rotorua was er de mogelijkheid voor Zorbing (in een grote opblaasbal de berg afrollen) dat heb ik niet gedaan, en later die middag hebben we geraft. Met eerst een uitleg en daarna het echte werk! Te weten 3 watervallen van 2, 2 en 6 meter! Na de 6 meter waterval eerst checken of mijn lenzen nog aanwezig waren en mijn neus nog op de goede plek zat maar het was een geweldige ervaring! Ik zal wat links toevoegen van foto's van het raften (en ook van andere dingen).

Na het raften was het tijd om in de hostel om te kleden voor de BBQ, dit klinkt wat groter dan het was. Het kwam er op neer dat er voor ons gebbq'd was en dat je blij moest zijn dat je bij de eerste ronde een berg op je bord had liggen :) En 's avonds chillen in de bar en ‘genieten' van Nederlands bier. (Heineken dus, voor ‘maar' 8 dollar (5,5 euro omgerekend per flesje)).

The next day werden we voor ontbijt verwacht (toast met ei) om vervolgens naar Whakarewarewa te gaan (daar ruikt het naar rotte eieren). Dit is een thermal village met een té lange naam en hier hebben we een rondleiding door het dorp gekregen. Langs de zwemmende kinderen in de rivier die graag muntjes opduiken en de graven waar de rook uit opsteeg. 6 meter hoog spuitende geisers en een voorstelling van de Haka en andere dansen en liederen. Als laatste onderdeel die dag zijn we naar een plek gegaan waar we met een skilift de berg op zijn gegaan. Helaas was het bewolkt en was het uitzicht niet geweldig, maar het luge-rijden daarentegen weer wel! Dit is in karretje met stuur van een berg af racen over verschillende banen, in totaal 3 keer. Het is te vergelijken met rodelen in Europa maar dan met de mogelijkheid om te sturen en niet in een vaste baan. Na deze lange dag keerden we weer huiswaarts om vervolgens uitgeteld in bed neer te vallen.

Mijn hostparents waren van plan om te gaan verbouwen binnenshuis en de speelkamer #1, #2, keuken en eetruimte met elkaar te verbinden om zo grote open ruimte te maken waar de kids kunnen spelen en waar je vanuit de keuken de tv en dus de kids kunt bewaken. Maandag tot en met vrijdag was het dus een grote chaos van bouwvakkers, installatiemensen, stucmeneer en dat soort toestanden. En niet te vergeten de enorme lading stof, spijkers en klodders stucspecie. Om de kids zo weinig mogelijk in aanraking te laten komen met dit alles zijn we naar playgrounds geweest, ijsjes halen bij het tankstation en gelukkig 2 dagen naar daycare (de jongste). Als ze dan wel thuis waren, vonden ze het fijn om op de grond te liggen, op de bank te springen en op blote voeten rond te lopen waardoor ze alsnog wit van het stof waren.

Hostmum had mij al voor mijn aankomst opgegeven voor PMP, dit is voor room 1-4 (de NL'se groep 0 en 1) een programma om coördinatie, evenwicht, oogreflectie en dat soort dingen te trainen. Woensdag had ik mijn eerste hulpdag wat inhoudt dat je 4x een half uur de kinderen helpt bij verschillende opdrachten. Voor mij een goede uitdaging om correct Engels te spreken en de kinderen op een goede manier te belonen. (You throw the beanbag very good with two hands in the rope! En dat elk kind weer.)

Vrijdag had ik dan mijn Child First Aid Course. Alweer een goede training voor mijn Engels en daarnaast ook een goede opfriscursus voor de EHBO die ik in groep 8 gehad heb! Zo heb ik geleerd dat de Heimlich greep niet meer van toepassing is, (tja, groep 8 is al weer 10 jaar geleden) En dat je met CPR tegenwoordig 30 keer hartmassage doet en dat 2 keer beademing (30:2, no matter who). 4 uurtjes later en veel beademingen op babies en kids (poppen dan) en verbandjes leggen verder, mag ik mijzelf een First Aid bevoegd noemen :).

Op het Rotorua weekend was ik uitgenodigd om naar een party te gaan van de Interns. Dit was niet ver bij mijn huis vandaan dus uitgedost in het groen ben ik richting de party vertrokken. Omdat ik niet meer precies de route wist naar het huis en mijn google maps mij op dat moment in de steek liet, heb ik bij het tankstation om de weg gevraagd. De beste man was verder ook niet bekend in de omgeving en ook het boek met de autowegen kon ons niet verder helpen. Na een tijdje te hebben rondgedwaald en andere feestgangers te zijn tegengekomen die wel een telefoonnummer hadden, bleek dat we toch bij het tankstation in de buurt moesten zijn! Eenmaal aangekomen was iedereen in pre St Patricksday groen en kon het feest beginnen ;) Helaas was ik afhankelijk van de laatste bus dus erg lang heb ik niet kunnen feesten maar leuk en gezellig was het zeker! En ik ben een Donald Duck rijker!

Zaterdag hebben we echt St Patricksday gevierd in de stad en daarnaast naar een aantal races van de Volvo Ocean Race gekeken. Er vet om te zien en daarnaast was het ook gewoon fijn om weer ns normaal Nederlands te praten. (Grootste deel van de tijd praat je tegen iedereen Engels ook al sta je met 3 NL'ers te praten.)

Voor zondag heb ik met een andere NL'se au pair afgesproken en binnenkort ga ik waarschijnlijk een keer afspreken met een au pair die in een straat naast mij woont.

- Veel kinderen lopen hier op blote voeten. Op school en thuis, maar ook volwassenen! Het schijnt dat in Auckland West bijna normaal is ;)
- Het wordt nu al weer wat kouder maar toen ik hier net was, zag je heel veel teenagers in short shorts. Te kort eigenlijk. Daarnaast is het de normaalste zaak van de wereld om aan het eind van de zomer al op winterschoenen te gaan lopen.
- Verder geef ik echt de voorkeur aan de NL'se winkels! Het is hier of te duur of niet mooi.
- Wat zijn dingen die alle jonge kinderen een keer gedaan hebben? Eigen haar knippen en op het behang kleuren kan ik al afstrepen... (Gelukkig was het eerste maar een beetje en het tweede gemakkelijk te verwijderen)
- De oudste ziet in alles een wedstrijd en stelt tijdens het spel regels op zodat z'n broertje noch ik kan winnen en hij alleen kan zeggen dat hij eerste is. Toen er een playdate was en dat jongetje net iets ouder is, beter kan fietsen, trampoline springen, pizza eten enz, wist hij ook niet goed hoe hij klaar moest spelen dat hij beter was ;)
- Playdates worden trouwens door de ouders geregeld en aan het eind van de dag komen de ouders ook langs om dat met mijn hostouders een wijntje te gaan drinken.
- Er werken inderdaad mannelijke au pairs in Auckland maar die heb ik nog niet veel gezien. In de meeste gevallen willen gezinnen graag een vrouwelijke au pair.
- En helaas, ik ha noch gjin hagerdis sjoen. Wol fûgels en oare bisten.

Hopelijk is iedereen weer wat gerustgesteld , op naar een nieuwe week!

Love,
Ylze

--------------------------Foto's-------------------------

Raften: https://picasaweb.google.com/109621773109133021845/Raften?authuser=0&authkey=Gv1sRgCPbmj-Sh_ITPzwE&feat=directlink

Week 1,2: https://picasaweb.google.com/109621773109133021845/20120305AucklandWeek12?authuser=0&authkey=Gv1sRgCIi7hrv7n5SWmAE&feat=directlink

Week 3: https://picasaweb.google.com/109621773109133021845/20120312AucklandWeek3?authuser=0&authkey=Gv1sRgCJ73q8fIvf-P2QE&feat=directlink

Week 4: https://picasaweb.google.com/109621773109133021845/20120314AucklandWeek4?authuser=0&authkey=Gv1sRgCMzhraKWyKXQUA&feat=directlink

Mutti

Ik wil ook graag raften. Ziet er vet cool uit. Leuk om te lezen al die leuke dingen die je al hebt ondernomen.
Groetnis Mutti

Heit

Hoi famke,
Heb je nu al in de Touareg gereden? Supper om te horen dat je daar van alles beleeft. Mooie boten die van de Volvo race.

Liefs Heit

Sjoukje

Hey Ylze,
Superleuke verhalen en prachtige foto's! Leuk om zo op de hoogte te blijven :-)
X

Willemien

Lekker verhaal weer hoor Ylze, goed om te lezen dat je je nog wel vermaakt daar :) Volvo Ocean race klinkt helemaal geweldig! En als je 't dure bier zat bent, kom je hier maar een drankje doen, scheelt ongeveer 4 euro met de prijs daar ;)

Liefs!

Anne Mirthe

Oeh lieverdje!

6 meter kiept die boot dan niet helemaal om en overdekop? Veel plezier en geniet er van van voor dat je het weet sta je weer in Nederland!

xx